Trend Watch

Trends 2022/ 2023

Na een lange, warme zomer is de herfst eindelijk begonnen! Bij een nieuw seizoen horen nieuwe modetrends. Daarom hebben we een lijst met de 20 belangrijkste trends van het seizoen voor je samengesteld. Al deze beautytrends zijn terug te vinden in de exclusieve PINOK-collectie. Laat je inspireren door deze modetrends!

Trend #1 hoge laarzen

Hoge laarzen zijn perfect voor de koudere maanden. Je kunt ze bijvoorbeeld prachtig dragen onder een wollen jurk. En het kan ook met een broek worden gedragen voor een stijlvolle look. Met een vest en een dikke jas heb je niet veel meer nodig voor je look.

Trend #2 hoge laarzen

Het materiaal van deze herfst en winter is leer. Dit duurzame, sterke en warme materiaal vind je terug in broeken, jurken en jassen. Zo is er voor iedere vrouw een fijn leren stuk in de collectie van PINOK.

Trend #3 Oversized jassen, blazers en overhemden

Volume, lengte en laagjes zijn momenteel volop in de mode. Denk aan oversized jassen, blazers en overhemden. Een oversized overhemd kun je bijvoorbeeld combineren met een legging of chino. Maar hij kan ook met een top of shirt eronder gedragen worden!

Met een oversized winterjas kun je de kou verslaan. Warm, comfortabel en daarom helemaal in de trend: donsjassen. Fijn dat Cocoon er is. Donsjassen worden vaak geassocieerd met een stoere uitstraling. Kies je voor een lange donsjas, dan krijg je de perfecte combinatie van fashion en stoer. Bonus, je blijft gegarandeerd de hele winter warm!

Trend #4 Bloemenprints

We zien bloemenprints al verschillende seizoenen terugkomen. Maar dit najaar gaan we veel bijzondere donkere bloemenprints zien. Denk: winterbloemen! Draag ze met cowboylaarzen of hoge laarzen.

Trend #5 wijd uitlopende jeans

Bootcut of wijd uitlopende jeans zijn een must. We hebben goed nieuws voor fanatiekelingen, want deze op de jaren 70 geïnspireerde broek is er om te blijven. Ook cropped varianten zien we steeds vaker voorbij komen. Combineer hem bijvoorbeeld met een mooie hak of sneakers.

Trend #6 gestreepte truien

Dé modetrend op Instagram: de gestreepte trui. Verkrijgbaar in effen zwart/gebroken wit en levendige kleuren. Een klassieke gestreepte trui raakt nooit uit de mode! Een gestreepte trui wordt altijd gecombineerd met een mooie basic jeans en zorgt voor een stijlvolle herfst- en winterlook.

Trend #7 Maxi-jurken

We swingen niet alleen in de zomer, want dit najaar zien we ook overal maxi-jurken voorbij komen. In de herfst kun je ze combineren met een zeer warme oversized gebreide trui. Combineer deze look met een cool cropped bikerjack of een lange jas tot onder de knie. Het is koud buiten? Dan zorg je voor extra warmte met een legging of hoge laarzen!

Trend #8 Prachtig

We kunnen niet gelukkiger zijn met deze fascinerende trend! Dit najaar staat in het teken van feesten. Deze nieuwe trend kan je garderobe opvrolijken voor meer dan alleen Kerstmis en Oud en Nieuw. We zien veel glitter en glans op topjes en broekjes. Deze worden ook regelmatig gecombineerd tot een collectie. Deze materialen variëren van luxe brokaat en glanzend satijn tot delicate Lurex-krijtstrepen en kleurrijke glitterbreisels.

Trend #9 Ruitenprint

We zijn de afgelopen jaren verwend met prachtige prints, en het is niet gestopt! Als noviteit is er een verrassende print toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan verschillende ruitjesprints op een rok of trui. Combineer ingewikkelde prints met effen kleuren om je bedrukte kledingstukken te laten opvallen!

Trend #10 mouwen en kragen

Ja! We zullen nog een tijdje zien dat ballonmouwen de modewereld overnemen. Door de schouders en taille te benadrukken, creëer je een prachtig zandloperfiguur. Zoek altijd naar een goede balans. De klassieke kraag is ook iets groter. Het is een subtiele verandering. het zit allemaal in de details

Trend #11 herontwerpen

De mode-industrie probeert haar impact op het milieu te minimaliseren en niet langer de grootste vervuiler te zijn. Daarom wordt 2023 het jaar van verandering voor schonere, duurzame mode. PINOK staat voor slow fashion en heeft een aantal duurzame labels in het assortiment. We hebben gemerkt dat vrouwen beter geïnformeerde aankoopbeslissingen nemen. Ze investeren in kwaliteitsstukken waar je jaren plezier van hebt en die gemaakt zijn van duurzame stoffen.

Trend #12 Perspectief

Deze herfst en winter mag de See Trough trend niet ontbreken, oftewel een enkel product gemaakt van transparant materiaal. Dus wie denkt dat we deze winter in laagjes gaan zitten, heeft het mis. Doorzichtige stukken zijn deze winter on trend. Dat betekent natuurlijk niet dat je in te koude kleren naar buiten moet. Het doel is om transparante tops en jurken te combineren met oversized blazers, jacks of andere stijlvolle jacks op koude winterdagen.

Trend #13 bodywarmers, tanktops en tanktops

Warmers, spencers en tanktops zijn geweldige toevoegingen aan je garderobe voor de herfst. Deze opvallende stukken houden je knus en warm terwijl je de rest van je outfit laat zien. Bovendien zijn ze ook stijlvol!

Trend #14 Tweed

Tweed, één van de modetrends in het najaar van 2022, is een stof die je instant fashionable maakt. Combineer bijvoorbeeld een tweed rokje met een jasje of luxe trui voor een chique office look.

Trend #15 Maxi-silhouetten

Hoewel we nog geen afscheid hebben genomen van de minirok, lijken jurken, rokken en zelfs jasjes dit najaar erg populair te worden. Er mag geen tekort zijn aan Maxi-silhouetten!

Trend #16 Skibewijs

De wintercollectie bestaat uit stijlvolle snowboots, oversized winterjassen en andere skikleding.

Trend #17 Schattig breiwerk

Knus breiwerk krijgt een upgrade voor herfst/winter 2022/2023. Geborsteld mohair en wol zijn stoffen waar je niet omheen kunt.
Denk aan schattige truien, vesten en vesten.

Trend #18 Retrostijl; knoop het eromheen

Dit najaar/wit zien we afgeplatte strikken op wintermodestukken. Zowel grafische strikken als gewone strikken kunnen bijvoorbeeld dienen als accenten voor overhemden.

Trend #19 Gorpcore

De laatste jaren zien we steeds meer casual outdoorkleding met gevoel voor stijl terug in de collecties dameskleding. Deze winter gaat de trend nog een stapje verder. Denk aan coole cargobroeken, gezwollen bomberjacks, thermiek en dikke laarzen om in stijl bij het ensemble te passen. Deze trend van Gorpcore is in de eerste plaats functioneel, maar ook stijlvol.

TREND #20 BIJPASSENDE OUTFITS

Perfect voor elke elegante gelegenheid. Behalve dat deze pakken er stijlvol en goed gekleed uitzien, kunnen ze je ook nog eens veel tijd besparen bij het uitzoeken van een outfit.

Welke winteritems mogen deze winter niet ontbreken in jouw garderobe?

Om het trendrapport compleet te maken zetten we de populaire winterkleding op een rijtje. Met deze prachtige stukken sluit jij naadloos aan bij de modetrends van winter 2023!

  • werkkleding
  • windjack
  • regenponcho
  • bontjas
  • body warmer

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *