Mode

Modetrends Lente En Zomer 2022

De frisse lente is begonnen, de tropische zomer is er weer en natuurlijk zijn er modetrends die daarbij passen! In dit artikel ontdek je de fashion highlights van lente-zomer 2022 en geven we je fashion inspiratie voor de mooiste looks! Bekijk nu de laatste trends zodat je de lente en zomer goed kunt beginnen in de nieuwste garderobe! raak geïnspireerd…

palet

Wat zijn de populaire kleuren voor lente en zomer 2022?

Bekende, vertrouwde kleuren verschijnen komend voorjaar als eerste. In deze rare tijden voelen we geweldige kleuren.

Denk aan rustgevende kleuren zoals chocoladebruin of zandbeige.

Of vijftig tinten blauw. De vier meest populaire kleuren voor het volgende seizoen zijn blauw of komen steeds dichter bij blauw.

Modeontwerpers daarentegen willen paletten aanbieden die ons optimisme, vreugde en spontaniteit inspireren! Geen wonder dat vrolijke kleuren je een goed gevoel geven.

Heldere, vrolijke tinten zijn trendy dit voorjaar. De kleurrijke kleurentrends voor lente/zomer 2022 zijn fuchsia (bubblegum), knalgeel, groen, rood, vuuroranje en paars. Net iets minder fel dan vorig jaar, iets subtieler, iets zachter en heel vrouwelijk.

Dit jaar is onze look misschien weer monochroom. Colorblocking is een andere trend. Combineer trendy kleuren dus gerust (ook) met elkaar.

En combineer vrolijke levendige kleuren met de bekende pasteltinten wit, beige, zachtgroen en zachtgrijs. Zo creëer je verrassende effecten!

De kledingtrends

Trend #1 damesmode

De modetrend van lente en zomer van 2022 is terug naar de jaren 90 en 2000, en het mag wat vrouwelijker. Zeer zachte stijl voor jurken, shirts en broeken waar we ons lichaam weer laten zien.

Overhemdtip: knoop de bovenste paar knopen los, rol de mouwen op en draag er een mooi kanten topje onder.

Trend #2 oversized broek

Broeken: Je kunt dit seizoen echt grote maten dragen. We hebben gezien dat hele wijde pijpen en leggings dit voorjaar uit de mode zijn geraakt. Hoe groter de broek… hoe beter.

Tip: De nostalgische look van de “rok en broek” is een grote hit in 2022. Lagen van lichte stoffen passen perfect bij het modebeeld van voorjaar 2022.

Combineer een pantalon met een bohemian tuniek of kokerjurk. dit is jouw keuze!

Voor fanatiekelingen zien we broeken die praktisch en gemakkelijk te dragen zijn, maar dan in knallende kleuren. Comfortabel maar erg sympathiek, het is helemaal 2022.

Jeanstrend #3

Jeans bestaan zeker al heel lang en er zijn talloze stijlen om uit te kiezen. Dit seizoen zien we veel donkere denim, maar ook flared, shirred en high cuffed jeans. Ook, hoe groter de broek of pijpen, hoe beter!

Trend #4 Preppy looks

De preppy look bestaat al een tijdje en ziet er cool uit met een short of een mooie plooirok. Preppy is niet alleen een kledingstijl, het is een manier van leven. De term “preppy” wordt toegeschreven aan Erich Segal, die het voor het eerst gebruikte in zijn bestseller Love Story (1970). Deze stijl combineert casual en sportieve elementen met formele stukken voor een comfortabele en stijlvolle look.

Trend #5 pofmouwen

Pofmouwen zijn een grote hit dit seizoen, variërend van extreem tot heel subtiel. In je trui, shirt of rok. En weer gecombineerd met opvallende, vaak oversized kragen. Perfect voor de tijden dat we veel via Zoom werken.

Trend #6 Klassiek; regenjassen

De tijdloze trenchcoat blijft dit voorjaar zeker in de mode. Of je nu naar een zakelijke bijeenkomst gaat of je feestelijke outfit moet bedekken op weg naar een feest: de trenchcoat is de bovenkleding voor elk moment van de dag.

Het windjack is van oorsprong een regenjas, maar de confectiekleding kan ook als zomerjurkje gebruikt worden.

Trend #7 Kant

Kant zal de modetrend van deze lente en zomer domineren. Er zijn verschillende manieren om kant te dragen. Kies een kanten top of blouse. Deze stukken zien er geweldig uit met rokken, broeken of shorts.

Trend #8 ruches en franjes

Romantische en flirterige ruches geven elke look een speelse, vrouwelijke touch. Ruches en ruches voegen textuur en glamour toe aan de eenvoudigste outfits en kunnen ook erg flatterend zijn. Het is superleuk om in elkaar te zetten en je krijgt binnen no-time een zomers gevoel.

Trend #10 opvallende prints

De lente/zomer van 2022 staat bekend om de gedurfde, kleurrijke prints en het mixen en matchen van kleuren en prints. Draag het op een frisse lentedag, van een speciaal bedrukt overhemd met een felgekleurd vest tot een mooie bedrukte jurk met een fijne gebreide V-halstrui. Alles is mogelijk!

Trend #11 oversized blazers

Oversized blazers zijn al een tijdje in de mode. Ook deze lente en zomer zie je deze stukken weer in grote aantallen terugkomen. Een oversized blazer kan bijna overal bij gedragen worden. Draag de jouwe met een overhemd, top of slim oversized T-shirt. In de zomer is een blazer ook prima te combineren met een jurkje of short.

Trend #12 Kimono’s

De kimono is geïnspireerd op traditionele Japanse kleding en wordt steeds populairder omdat hij persoonlijkheid kan toevoegen aan elke outfit. Kimono’s zijn ook comfortabel, veelzijdig en voegen een vleugje vrouwelijkheid toe. Moderne kimono’s zijn een must-have geworden in de zomergarderobe van elke vrouw. Hij kan goed gecombineerd worden met je alledaagse looks, maar ook met een relaxte vakantielook of je funky look op een muziekfestival deze zomer.

Trend #13 motorjacks

Opvallend is ook de terugkeer van het motorjack (is het ooit helemaal verdwenen?) Volle jaren negentig. Gegarandeerd on trend dit jaar!

Als je er nog een hebt liggen, kun je het opnieuw doen. Als je een stuk trendy wilt, kun je kiezen uit kleurrijke bikerjacks of stukken met brede schouders, pofschouders en pofmouwen, brede revers, kwastjes, denim details en oversized pasvorm.

Trend #14 felgekleurde handtassen

De kleurrijkste looks die je deze lente en zomer niet mag missen. Niet alleen de kleding zelf, ook accessoires spelen een belangrijke rol. Til je outfit naar een hoger niveau met een kleurrijke handtas. Door vrolijke kleuren terug te brengen in je accessoires, maak je van elke outfit een feestje!

Trend #14 draagtassen

Het is tijd om officieel van “micro” -tassen af ​​te komen. Oversized handtassen maken dit seizoen een comeback. Goed nieuws voor degenen onder ons die de afgelopen jaren moeite hebben gedaan om al zijn ‘essentiële dingen’ in die piepkleine tasjes te passen.

Trend #15 cowboylaarzen

Ook cowboylaarzen zijn een trend die deze lente en zomer doorzet. Het leuke aan deze schoenen is dat je ze oneindig kunt combineren. De broekjes zijn te combineren met trendy baggy broeken en wijd uitlopende broekjes, maar staan ook perfect onder rokken en maxi-jurken.

Kortom, we kunnen deze lente en zomer weer volop genieten. Na de lockdown van vorig jaar was het heerlijk om weer buiten te zijn. Optimistische kleuren en casual trends zorgen ervoor dat mensen zich gelukkig voelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *