Trend Watch

Geruite Winterjassen Zijn Dé Trend Voor Winter 2022/2023

De laatste jaren is het gebruikelijk om winterjassen met ruitjesprints in (online) winkels te zien. We houden van deze print omdat het zo’n prachtige print is die gecombineerd kan worden voor verschillende looks. Ook in de winter van 2022/2023 gaan we deze stijl winterkleding terug zien en raad eens: zowel voor heren als dames is er keuze genoeg! Wat voor winterjassen met ruitjesprint en hoe je dit soort jassen het beste kunt combineren, lees je in dit artikel over deze leuke wintermodetrend.

Verschillende soorten winterjassen met ruit

Het leuke aan deze trend is dat er voor ieder wat wils is. Geruite winterjassen zijn er in tientallen verschillende pasvormen, kleuren en zelfs verschillende soorten ruiten. We zagen de mooiste trenchcoats met hele kleine ruiten, maar er waren ook stoere bomberjacks met stoere ruiten in felle kleuren. Ik hou alleen van mezelf! In ieder geval kun je het beste eerst onderscheid maken tussen de verschillende soorten ruitjesprints. Bij iets nettere jasjes zien we meestal hele kleine ruiten of hele grote ruiten. Dit soort ruiten worden meestal naast elkaar geplaatst en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren. Cargojassen zijn meestal verkrijgbaar in donkere, lichte en vooral aardetinten.

Kies je liever voor een winterjas in een mooie opvallende kleur? Toch zijn er ook genoeg mogelijkheden als het gaat om winterjassen met ruitjesprints. Dit soort jassen zijn over het algemeen meer casual en geschikt voor dagelijks gebruik. Bijvoorbeeld stoere bomberjacks, trainingsjacks of andere opvallende cropped jacks. Het leuke aan deze trend is dat er voor elke stijl en smaak een geruit jasje is. Je kunt dus zelfs de maat van de diamanten op je jasje kiezen! Omdat we deze winter ook gewatteerde jassen in verschillende modecollecties zullen zien, kun je met een gerust hart de perfecte combinatie kiezen. Sommige gewatteerde overhemden zijn dik genoeg om als jas te gebruiken; vooral een warme trui eronder met een sjaal erover.

Dames geruite winterjas

In de collectie winterjassen voor dames zien we veel winterjassen met ruitjesprints. We overdrijven niet als we zeggen dat er honderden verschillende soorten geruite damesjassen te koop zijn. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe winterjas voor de komende winter, dan weet je zeker dat deze trend iets voor jou is. Dames liever lange jassen? Goede keuze. Een lange jas zorgt ervoor dat het grootste deel van je lichaam knus en warm blijft op echt koude winterdagen. Bovendien zien lange winterjassen er vaak netter en stijlvoller uit. Een lange winterjas met ruit draag je bijvoorbeeld doordeweeks en ook als je gaat shoppen. Mooie veelzijdigheid.

In de categorie “Geruite lange winterjassen” heeft u deze winter de keuze uit gewatteerde trenchcoats, nette jassen of soms zelfs enkellange overjassen. Een trenchcoat is een tijdloos bovenkledingstuk dat elk jaar een meerwaarde geeft; hetzelfde geldt voor een cape. Zo’n lange jas is zeer geschikt voor de koude winter en staat mooi bij verschillende stijlen. Liever korte stijlen? Probeer dan eens een stoer gewatteerd bomberjack met felle ruiten, zoals een zwarte basis met paarse ruiten of een witte basis met rode ruiten. In een donker seizoen als de winter zijn de kleuren toch niet helder genoeg?

Geruite winterjas voor heren

Natuurlijk is er ook in de categorie winterjassen voor heren een ruime keuze aan ruitjesprints. Voor mannen is de selectie misschien iets minder dan voor vrouwen, maar het is nog steeds enorm. Interessant is dat je voor herenruiten het kunt dragen met een jas met een minimale ruitjesprint, of ga voor de stoerste weg met een gewatteerde houthakkersblouse die ook dienst doet als winterjas. Natuurlijk zijn er enkele verschillen tussen de twee, maar deze twee stijlen vormen de basis van deze trend. Wat ons betreft hartstikke gaaf want er zijn nog winterjassen met ruitjesprint voor elk type man.

Een gewatteerd houthakkershemd of een stijlvol jack in deze stijl kan worden gedragen met een paar sneakers en een skinny jeans. Dit zorgt voor een casual en sportieve uitstraling. Ben je op zoek naar een stoere outfit? Draag dat jasje met een baggy jeans en een cool paar hoge veterschoenen. Wil je een frisse look creëren met een jasje met ruitjesprint? Dan is een gewatteerde jas altijd een goed idee. Je kunt dit soort jasjes kopen met verschillende soorten ruitjesprints: van prints met hele kleine ruitjes tot prints met grote ruitjes – en alles daartussenin. Voor een nette look blijf je bij donkere tinten zoals zwart, grijs, bruin en marineblauw, zodat je je kunt kleden voor werk, evenementen of andere gelegenheden.

Veelgestelde vragen over geruite winterjassen

Wist je al dat we gek zijn op ruitjesprints? We verwachten dat deze trend zich nog vele jaren zal voortzetten. Gelukkig zijn winterjassen met ruitjesprint de afgelopen jaren een echte knaller gebleken, en de trend blijft maar terugkomen. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen verzameld en voor je beantwoord; als je twijfelt over deze modetrend.

  1. Heb je geruite bedrukte kinderkleding?

Ja, kijk eens naar de winterjassencollecties voor kinderen en je zult versteld staan hoeveel winterjassen er in ruitjesprints zijn. Voor kinder winterjassen zijn er vooral speelse en sportieve jassen met deze print, nette jassen vind je overal.

  1. Hoe weet ik of een grote geruite jas geschikt is voor mij?

Heel eerlijk? Door zo’n jas te passen. Uiteindelijk weet jij het het beste wanneer je een geruit jasje bestelt om te passen. Sommige mensen letten bij het kopen van een jasje met print erg op hun lichaamsvorm. Heb je bijvoorbeeld een Apple-figuur? Dan is een winterjas met kleine ruitjesprint the way to go. Wil je bovenop meer volume creëren? Kies dan voor een jasje met een grove ruitjesprint.

  1. Wat zijn de populaire kleuren voor winter 2022/2023?

Wil je een geruite print winterjas in populaire kleuren kopen, dan is het goed om te weten wat de populaire kleuren zijn deze winter. Er zijn er veel: van knalgeel tot beige, van lavendel tot olijfgroen, van koffiebruin tot allerlei felle kleuren. Kies een kleur die je mooi vindt of die het beste bij je past, en je zult hoe dan ook een geweldige match hebben.

  1. Hoe combineer ik plaid het beste met een nette winterjas?

Wil je een nette geruite winterjas dragen voor een nette look? Kijk dan goed naar de kleuren van de betreffende winterjassen en laat die kleuren mede terugkomen in je andere looks. Combineren met een lange trenchcoat is bijvoorbeeld een echte aanrader met een nette flared jeans of een legging met hakken. Voor een jas als deze kunnen mannen het beste worden gecombineerd met een legging of ruimvallende chino’s met brogues of andere geklede schoenen.

  1. Ik zie een jas met een “tartan print”. wat is dat?

De tartan print is de naam van de tartan die je wellicht kent van Schotse kilts. Deze print werd al gedragen door de oude Kelten. Tegenwoordig is tartan nog steeds een veelgebruikte print in de mode-industrie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *