Trend Watch

Wintertrendkleuren 2022/2023

Misschien hoef je er nog niet over na te denken, of misschien ben je er wel klaar voor: de winter. Langzaam maar zeker zien we de eerste trends van winter 2022/2023. Kleurtrends in de modewereld zijn zeker niet te missen. Welke kleuren zien we in winter 2022/2023? Hoe combineer je deze kleuren het beste in je winteroutfit? In deze post lees je meer over de laatste kleurentrends voor je volgende winterjas.

Zijn en haar felgele winterjassen

Als één kleur eruit springt, is het knalgeel. Geel is een kleur waar veel mensen heel blij van worden. Het is een aangename tint die zo gewaagd is dat je hem op verschillende manieren kunt dragen. Niet voor niets zien we in voorjaarscollecties vaak verschillende tinten geel terug. Deze winter worden we begroet met fel geel voordat de eerste bloemen uit de grond komen en de vogels weer beginnen te fluiten vanaf de vroege ochtenduren. Het is zelfs de ideale kleur voor een mooie winterjas om een donkere winterdag op te fleuren.

Kies veilig beige als kleur voor je winterjas

Vind je knalgeel net iets teveel van het goede voor je winterlook? In dit geval kun je ook op zeker spelen en kiezen voor beige in je stijlvolle look. De beige winterjas, unisex, is deze winter terug te vinden in de modecollecties. Beige, met name de zeer bleke kleur, wordt heel 2022 gezien als een belangrijke modekleur. Deze zandkleur kun je combineren met populaire materialen: linnen, katoen en jersey. De unisex beige winterjas past goed bij zwart en bruin.

Een olijfgroene winterjas is helemaal chic

Een andere natuurlijke kleur die we deze winter weer gaan zien, is olijfgroen. Olijfgroen is een groen dat goed samengaat met beige, maar ook goed te combineren is met andere aardse en/of natuurlijke tinten. Een van de grote voordelen van olijfgroen is dat het een kleur is die past bij verschillende huidtinten. Hoewel deze kleur terug te vinden is in verschillende soorten winterjassen, zien we gewatteerde jassen in verschillende lengtes. Of het nu lang of kort is, zo’n gewatteerde jas is in de winter sowieso erg warm. Meerdere lagen zorgen ervoor dat je geen kou vat.

draag een lavendelkleurige winterjas

Waar we deze winter ook enthousiast over zijn, is lavendel. Deze bijzondere tint paars duikt de laatste jaren steeds meer op in de modewereld. Digitale lavendel is uitgeroepen tot de kleur van 2023, volgens trendvoorspellingsbureau WGSN en kleurautoriteit Coloro. Dit is al terug te zien in diverse modecollecties, waar lavendelkleurige jasjes, blazers en verschillende soorten bodywarmers de show stelen. Het is niet verwonderlijk dat deze tint wordt beschouwd als de kleur van het jaar. Lavendel (en lichtpaars in het algemeen) staat voor stabiliteit, creativiteit, waardigheid en mysterie – wat perfect bij deze tijd past.

Koffiebruin jack voor trendy winterjassen

Ben je tot slot op zoek naar een klassieke winterjas in een kleur voor op het werk? Of misschien kun je het meenemen naar een belangrijke datum? In dit geval is koffiebruin een geweldige tint om te proberen in de winter van 2022/2023. Koffiebruin is een donkerbruine kleur die bij elke kleur past. Bruin in deze kleur staat bijvoorbeeld mooi bij beige en olijfgroen, maar je kunt het ook goed combineren met zwart en wit. Als je op zoek bent naar een nette winterjas, kun je altijd veilig kiezen voor een elegante lange jas of een mooie caban.

Veelgestelde Vragen Over Modekleuren Voor De Winter 2022/2023

Heb je vragen over de kleuren voor winter 2022/2023? Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen en antwoorden voor je verzameld. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan gerust contact op met de mode-experts van Jas.nl.

  1. Kan ik deze winter nog zwarte winterkleding dragen?

Natuurlijk is het mogelijk. Zwart is een van die kleuren die we elk jaar en elk seizoen zien. Er zijn veel mensen die van zwarte jassen houden. We zien het dus niet zo snel gebeuren dat zwart overbodig wordt. Het is een tijdloze kleur en je ziet er altijd goed uit.

  1. Wat is naast knalgeel nog meer populair deze winter?

Ja, vrijwel alle tinten geel zijn perfect deze winter. Felgeel is een kleur die we veel zullen zien, maar dat betekent niet dat andere tinten geel uitgesloten zijn. Sterker nog, naast de felle geeltinten zagen we ook een heel mooi okergeel waarmee je er in dit koudere seizoen echt goed uit kunt zien.

  1. Welke kleuren zullen we het vaakst zien in de herenkledingcollecties van 2022/2023?

Bij mannen zien we vooral veel rustige tinten. Natuurlijk kun je als man kiezen voor een winterjas in lavendelblauw of geel. We zien echter meer donkere jassen zoals zwart, koffiebruin en bruin. Lichtere tinten zoals beige en grijs komen ook veel voor.

  1. Welke kleuren zijn tijdloos als het om winterjassen gaat?

Als we het over winterjassen hebben, zijn er veel kleuren die zeker tijdloos genoemd kunnen worden. Neem bijvoorbeeld zwart, grijs of bruin; alle kleuren die je kunt combineren in de mode voor dat moment van het jaar. Beige en wit zijn niet al te tijdloos, maar zijn twee kleuren die we bijna elke winter zien.

  1. Kan ik deze winter pastelkleuren dragen?

absoluut! Lavendel en olijfgroen behoren al tot de categorie pastelkleuren. We zagen ook andere gedempte tinten zoals abrikoos en zalm. Raad eens: felle kleuren, zoals we deze zomer hebben gezien, passen ook goed bij winterjassen. Het is dus maar net wat je leuk vindt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *